Bulgarije heeft een prachtig en zeer gevarieerd landschap zoals het Balkan gebergte, grote rivieren zoals de Donau,  maar natuurlijk ook de bruisende Zwarte Zee. Daarnaast bestaat een groot deel van Bulgarije uit golvend natuurlandschap doorkruist door kleine rivieren en stroompjes.

Bulgarije is een democratie met een president als staatshoofd en is 1 januari 2007 toegetreden tot de Europese Unie.

De totale bevolking is ruim 7 miljoen inwoners, de voertaal is Bulgaars en het schrift is cyrillisch.

De bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij. Vooral in de kleinere dorpen wordt nog weinig engels gesproken, soms wat duits, maar met de eigen aangeleerde bulgaarse woorden en wat handen en voetenwerk kom je altijd een heel eind. De eigen tuin en eigen koeien of schapen is zeker voor de dorpsbewoners zeer belangrijk en je moet dan ook niet verbaasd zijn als je zo af en toe wat groenten, fruit of verse geiten- of koeiemelk krijgt toegestopt.
Naast het autovervoer voor naar de stad is paard en wagen nog steeds een heel gewoon vervoersmiddel.

Bulgarije heeft een landklimaat, met warme zomers en koude winters. Met temperaturen van 30-35 graden in hoogzomer en een voor- en naseizoen  waarbij het nog lang 20 tot 25 graden blijft, is het klimaat zeer aangenaam. Hoewel de winters streng kunnen zijn met veel sneeuw, hebben wij ook regelmatig in januari al lekker in het eerste 15-20 graden zonnetje kunnen zitten.

Een ander aantrekkelijk en belangrijk voordeel is natuurlijk dat Bulgarije nog steeds erg goedkoop is vanuit westers perspectief,  zowel in levensonderhoud als in huisvesting.

De LEV is de lokale munt, die een vaste wisselkoers kent met de Euro. ( 1 is 1,95 LEV). Bulgarije is in de voorbereidingsfase om over te gaan tot de Euro, doch dit zal naar verwachting niet eerder afgerond zijn dan in 2015.

Kortom, Bulgarije is een charmant land in vele opzichten, dat zeker door de toetreding tot de Europese Unie een heel aantrekkelijke uitgangspositie heeft ingenomen voor een ieder die op zoek is naar een eigen droomplekje buiten zijn of haar eigen landsgrenzen.
        Over Bulgarije
Copyright 2009 by "Bulgarian Country Houses"      All Rights reserved      E-Mail: bch@quicknet.nl
Home   |  Wat doen wij?  |   Aanbod   |   Bezichtigen  |   Over Bulgarije   |   Actieaanbod  |   Contact